• Polski
  • English

ICIMSS logo

Europeana Food and Drink logo

Wystawa przygotowana przez Międzynarodowe Centrum Zarządzania Informacją w ramach projektu Europeana Food and Drink, dofinansowanego przez Komisję Europejską.

MOVIO

Sottotitolo

"Między wszystkiemi własnościami ludzkiemi i tę, mają ludzie z natury attrybuta, że się w smakach różnych kochają, nie tylko z apetytu, ale też z biegłości, umiejętności i wiadomości."

Stanisław Czerniecki, Compendium Ferculorum, 1682

  • About the exhibition
  • Introduction
  • The earliest recipes
  • Medieval
  • Cookbooks in individual countries
    • France
    • Italy
      • Liber de Coquina
      • De honesta voluptate et valetudine
      • Pellegrino Artusi, La scienza in cucina e l'arte di mangiar bene
    • England
    • Niemcy 2
  • Polska książka kucharska 2
  • Bibliography
  • Selected recipes
  • Cookbooks timeline
  • Dictionary
  • film
  • Percorso:
  • Home »
  • Cookbooks in individual countries »
  • Italy

Italy

print this page
  • Liber de Coquina, XIV w.
  • Bartolommeo Sacchi, De honesta voluptate et valetudine, 1474
  • Pellegrino Artusi, La scienza in cucina e l'arte di mangiar bene, 1891
Movio - Online Virual Exhibition

Page created 2015-12-02, last change 2015-12-14