• Polski
  • English

ICIMSS logo

Europeana Food and Drink logo

Wystawa przygotowana przez Międzynarodowe Centrum Zarządzania Informacją w ramach projektu Europeana Food and Drink, dofinansowanego przez Komisję Europejską.

Historia książki kucharskiej

"Między wszystkiemi własnościami ludzkiemi i tę, mają ludzie z natury attrybuta, że się w smakach różnych kochają, nie tylko z apetytu, ale też z biegłości, umiejętności i wiadomości."

Stanisław Czerniecki, Compendium Ferculorum, 1682

  • O wystawie
  • Wstęp
  • Pierwsze przepisy
  • Średniowiecze
  • Książka kucharska w Europie
  • Polska
  • Literatura
  • Smaczki
  • Galeria
  • Oś czasu
  • Słowniczek
  • film
  • Percorso:
  • Historia książki kucharskiej »
  • film

film

print this page
  • FULL HISTORY
  • AUDIO
  • VIDEO
  • FOTO
  • TESTI
Movio - Online Virual Exhibition

Page created 007200_FriAMCESTE_October+0200ROctAMCEST, last change 007200_FriAMCESTE_October+0200ROctAMCEST