• Polski
  • English

ICIMSS logo

Europeana Food and Drink logo

Wystawa przygotowana przez Międzynarodowe Centrum Zarządzania Informacją w ramach projektu Europeana Food and Drink, dofinansowanego przez Komisję Europejską.

MOVIO

Sottotitolo

"Między wszystkiemi własnościami ludzkiemi i tę, mają ludzie z natury attrybuta, że się w smakach różnych kochają, nie tylko z apetytu, ale też z biegłości, umiejętności i wiadomości."

Stanisław Czerniecki, Compendium Ferculorum, 1682

  • About the exhibition
  • Introduction
  • The earliest recipes
  • Medieval
  • Cookbooks in individual countries
  • Polska książka kucharska 2
  • Bibliography
  • Selected recipes
  • Cookbooks timeline
  • Dictionary
  • film
  • Przepisy z Mezopotamii

    Cuneiform clay tablet with 25 recipes (21 meet and 4 vegetarian), Mesopotamia, ca 1750 p.n.e. Only ingredients are given, without order of addition, quantities or time of preapration.

    Source: Yale Babylonian Collection, 1-YBC 4644, https://www.library.yale.edu/neareast/exhibitions/cuisine.html

    read more
  • Apicius, De re coquinaria

    A collection of Roman recipes from 4th or 5th century CE.

    read more
  • Stanisław Czerniecki, Compendium Ferculorum

    The oldest Polish published cookbook (1682).

    read more
Movio - Online Virual Exhibition

Page created 1999-11-30, last change 2016-04-07